Το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για την ενίσχυση της στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Καλύμνου, στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.




Ρόδος, 15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για την ενίσχυση της στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Καλύμνου, στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, με βάση την ενημέρωση που είχε από το Δικηγορικό Σύλλογο Κω, ζήτησε σήμερα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να ενισχυθεί με προσωπικό το Ειρηνοδικείο Καλύμνου, με δεδομένο ότι από τις τρεις οργανικές θέσεις έχει πληρωθεί μόνον η μία.

Ειδικότερα, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατέθεσε άμεσα ως αναφορά στη Βουλή, την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, στην οποία επισημαίνεται η ελλιπής στελέχωση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου, γεγονός που δημιουργεί ζητήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Περαιτέρω, σημειώνεται στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Εμμανουήλ Χατζηάμαλλο, ότι η λύση της μετάβασης υπαλλήλων του Πρωτοδικείου της Κω προς την Κάλυμνο δεν είναι πάντα λειτουργική, λόγω της εδαφικής ασυνέχειας και των καιρικών συνθηκών, ενώ δημιουργείται ζήτημα και για τη λειτουργία του Πρωτοδικείου.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η άμεση απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου που κατοικεί στην Κάλυμνο, καθώς και η δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών για την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.