Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση: «Η ενίσχυση των νησιωτικών επιχειρήσεων βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης μας». 

Ρόδος,  30 Νοεμβρίου 2022 

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση: «Η ενίσχυση των νησιωτικών επιχειρήσεων βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης μας».

Σειρά θεμάτων που αφορούν τη νησιωτική ανάπτυξη και την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών επιχειρήσεων συζήτησε η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Έμφαση δόθηκε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπονται μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, και τα οποία στοχεύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, καθώς και στην πράσινη μετάβαση.

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ΕΣΠΑ, μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία», περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση δαπανών για ψηφιακό εξοπλισμό και εφαρμογές ψηφιακού μάρκετινγκ, την ενίσχυση επενδύσεων που αφορούν στην καινοτομία, καθώς και τη χρηματοδότηση εξοπλισμού που βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αναφέρθηκε ακόμα και στην ανάγκη να επισπευστούν οι όποιες διαδικασίες αφορούν νησιωτικές επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα και ζήτησε από τον κ. Παπαθανάση να συνεχιστούν και να εμπλουτιστούν τα μέτρα που αφορούν στη συγκράτηση των τιμών στις βασικές υπηρεσίες και τα αγαθά, με δεδομένο ότι τα νησιά πλήττονται περισσότερο λόγω και του αυξημένου κόστους στις μεταφορές.