Μίκα Ιατρίδη: «Στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε με πίστη για μια Ελλάδα ισχυρή, με πίστη στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.»


 «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστή στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους Έλληνες πολίτες, τους νησιώτες, έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσει αυτήν την ισχυρή Ελλάδα», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, στην ομιλία της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε αναφορά στην κρίση των Ιμίων, και τόνισε ότι η θυσία και η μνήμη του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού τιμώνται «όταν κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, όταν κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη!».

Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια, παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θωράκισε αμυντικά τη χώρα μας, περιφρούρησε τα σύνορά της και πέτυχε η οικονομία να σταθεί όρθια και να βρίσκεται μεταξύ των οικονομιών της Ευρώπης με τις καλύτερες επιδόσεις.

Τόνισε ακόμα ότι, μεταξύ άλλων, ενισχύθηκαν οι επενδύσεις, δόθηκε ιδιαίτερη πρόβλεψη στον αναπτυξιακό νόμο για τις νησιωτικές επιχειρήσεις και προωθήθηκαν καινοτόμες πρωτοβουλίες στην Αστυπαλιά, τη Χάλκη και την Τήλο.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε ακόμα ότι στο θέμα των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμη φορά προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Όμως, η Κυβέρνηση από την αρχή αναγνώρισε το ζήτημα και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, προχώρησε στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, κάνοντας το πιο αυστηρό και ζήτησε από τη δικαιοσύνη, τη μόνη αρμόδια, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Μίκα Ιατρίδη ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας τα εξής:

«Στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας! Απαντάμε με πίστη για όσα καταφέραμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Απαντάμε με πίστη στους ίδιους τους πολίτες που ζουν, βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν.

Απαντάμε με πίστη για ένα καλύτερο μέλλον, για μια Ελλάδα ισχυρή, για μια Ελλάδα σίγουρη για τον εαυτό της. Απαντάμε με πίστη στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Απαντάμε με πίστη και σιγουριά ότι τη νέα

τετραετία θα συνεχίσουμε τις τομές, θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα δημιουργήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει!»