Μίκα Ιατρίδη: «Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ξεκινά η διαδικασία για τις αποζημιώσεις στους αλιείς μας».

 


Ύστερα από τη συνεχή συνεργασία και επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον αρμόδιο Υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στους αλιείς μας, αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

 Μετά και την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ B 277/24.01.2023) η Πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά, αναμένεται να διαρκέσει από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023.

 Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε τα εξής:

 «Η Κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

 Έτσι, ενισχύει και τους αλιείς μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της διατάραξης της αγοράς και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

 Σε συνεργασία με τους φορείς των αλιέων, συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για όλους τους κλάδους, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».