ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Η Μίκα Ιατρίδη είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής των Δωδεκανήσων. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2009 και, ακολούθως, στις εκλογές του 2012 και του 2019.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων  θητειών της στη Βουλή των Ελλήνων διετέλεσε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Τον Ιούλιο του 2019, κατόπιν προτάσεως του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κ. Σταύρου Καλαφάτη, εξελέγη Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Με την έναρξη των εργασιών της ΙΗ΄ Βουλευτικής Περιόδου, εκλέχτηκε Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και είναι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.

Έχει κάνει πληθώρα παρεμβάσεων, εντός και εκτός Βουλής, και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα όπως η ακτοπλοΐα, η υγεία, η παιδεία και οι υποδομές.

Είναι απόφοιτος του «Βενετόκλειου» Γενικού Λυκείου Ρόδου, πτυχιούχος οικονομολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.